Organizăm ateliere de creație!

Practicarea activităților de arte plastice are nenumărate beneficii pentru dezvoltarea copiilor. Artele plastice stimuleaza atât procesele cognitive și motorii, cât și imaginația și creativitatea, ajutând copiii să-și exprime emoțiile, într-un mod liber și creativ.

Cursuri de modelaj .

Ce este
Cum
Lut
Plastilină

Modelajul este reproducerea plastică a unor obiecte și reprezintă o activitate artistico – plastică, făcând parte din grupul artelor vizuale. Modelajele pot fi de mai multe tipuri, însă cele mai practicate sunt: modelajele în lut, modelajele în ceară, modelaje din plastilină sau modelaje din ipsos.

Pentru realizarea unor modelaje avem novoie de pastă modelatoare. Pasta modelatoare este utilă pentru confecționarea statuetelor, obiectelor ceramice sau bijuteriilor.

Pentru a realiza modelaj din lut avem nevoie de lut amestecat cu apă, pânză umedă pentru a menține lutul proaspăt și o perie. Așadar dacă avem un lut preparat corespunzător, se pot obține diferite forme sau figuri.

Modelajul din plastilină se realizează cu mâinile puțin umede, dar nu în exces. Cei care realizează astfel de modelaje se pot mândrii cu diferite forme și figuri. Modelajul din plastilină este considerat unul dintre cele mai ușoare forme de modelaj, prin care se pot obține forme într-un timp relativ scurt.

Cursuri de pictură .

Despre curs

În cadrul cursurilor noastre de pictură, copiii învață diverse tehnici de pictură care le stimulează atât creativitatea, cât și simțul estetic. Cursurile de pictură contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor, oferindu-le posibilitatea de a explora şi de a se exprima creativ.

Organizare

Cursul de pictură pentru începători se adresează persoanelor care vor să facă cunoștință cu arta și tehnicile de desen, pictura și grafica într-un atelier de specialitate. Acest curs este potrivit pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 10 și 80 de ani.

Obiective

Desen în creion/pastel (natură statică, paginație, construcția obiectelor, proporții), pictură în ulei pe pânză/sticlă (tehnici, contraste și amestecuri), pictură în acrilic pe hârtie (tehnică, cromatologie), discuții pe teme de artă ca mod de exprimare, noțiuni de istoria artelor modernă și contemporană.

Galerie foto